Katona Katalin: rendőrnőből szexuálpszichológus

Katona Katalin élete igazán izgalmas fordulatokat vett. Eredetileg rendőrnő volt, most pedig pszichológusként dolgozik. Gyerekként határozta el, hogy rendőr szeretne lenni, inspirálva a televíziós sorozatok akkori rendőrsztorijaiból. Ezután egy speciális iskolai program keretében kezdett el készülni a rendőri pályára, majd sikeresen bekerült a rendőrakadémiára, ahol a nagy túljelentkezés ellenére is helyet kapott.

Katalin pályafutása során számos kihívással találkozott, többek között eltűnések és bűnügyi esetek nyomozásával is foglalkozott. Azonban a pszichológia iránti érdeklődése végül új irányt adott az életének: míg rendőrként dolgozott, pszichológiát tanult, és később teljesen áttért a terápiás munkára.

 

Ma Katalin egy saját pszichológusi praxisban dolgozik, ahol különféle témákkal foglalkozik, mint például a szexuális zavarok, a teljesítményszorongás vagy éppen a párkapcsolati problémák. Különös figyelmet fordít a szexuális nevelésre és arra, hogy a társadalomban fennálló tabukat és tévhiteket eloszlassa. Célja, hogy nyílt és őszinte párbeszédet folytassanak az emberek a szexualitásról, ami sokak számára még mindig kényes téma.

Katalin nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a munkája során mindenki számára elérhető és megértő legyen. Ezen kívül szexuálterápiás központot is szeretne létrehozni, ahol különböző szakemberek együtt dolgoznak a szexuális egészség javításán. Az őszinte, tabuktól mentes beszélgetések és a szakmai hozzáállás teszik őt különleges szakemberé, aki képes segíteni az embereknek a legérzékenyebb témákban is.

A teljes cikk a linkre kattintva érhető el.