Ország Rebeka

  • Okleveles pszichológus
  • Komplex művészeti terapeuta


Konzultáció személyesen vagy online

Diplomámat a Debreceni Egyetemen végzett alapszak után az ELTE Klinikai-és Egészségpszichológia szakirányán (2018) szereztem meg.

Az egyetemen a gyakorlati időmet a Thalassa Ház Pszichoterápiás és Pszichiátriai Rehabilitációs Intézetben töltöttem, majd egy évet éltem Portugáliában, ahol egy mentális betegekkel foglalkozó intézetben dolgoztam.

Pszichológusi munkámat a Budapesti Javítóintézetben kezdtem, ahol bűnelkövető fiatalokkal foglalkoztam; később pedig iskolapszichológusként dolgoztam. Ezzel párhuzamosan indítottam el a magánpraxisomat is, ahol első sorban felnőttekkel dolgozom.

Komplex művészeti terapeuta diplomámat 2023-ban szereztem meg.

 

Szemléletem

Munkám során rengeteg, különböző hátterű és élettörténetű emberrel találkoztam már. Pszichológusként a legfontosabbnak az empátiát, a másik ember fejlődési képességébe vetett hitet, és a hitelességet tartom.

Mindennap tapasztalom, hogy mekkora erőket tud bennünk megmozgatni az értő, együttérző figyelem, az elfogadás, saját lelki működéseink feltárása, megértése.

A konzultációk során az egyéni életútból, tapasztalatokból fakadó problémás viselkedésminták beazonosításával és átdolgozásával tudom

segíteni a klienseket önmaguk minél teljesebb, szabadabb megélése, az önismeret, önmegvalósítás felé. 

Az ülések során művészetterápiás eszközöket is használok, amik nem igényelnek előzetes rajztudást, vagy művészi tehetséget, de rengeteget képesek adni az alkotás örömének megélésével, saját lelki tartalmaink megjelenítésével. Munkámban többek között Jung és Rogers szemléletére építek. Hiszek a pszichológus-kliens kapcsolat gyógyító erejében. Ahogyan

Jung írta: ”Nem sérülünk meg egyedül, és nem gyógyulunk meg egyedül.”

Rebekáról mondták

Szívesen segítünk!

Írja meg, hogy miben tudunk segíteni, mikor érne rá, melyik szakemberünkhoz fordulna szívesen, illetve hogy személyes, vagy online konzultációra lenne-e szüksége. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei valamelyikén.