Katona Katalin

  • Alapító
  • Okleveles pszichológus
  • Szexuálpszichológus
  • Munkapszichológus


Konzultáció személyesen vagy online

Mindig is változatos, dinamikus, emberekhez kapcsolódó munkát szerettem volna végezni. Tulajdonképpen ez teljesült is, hiszen 15 éven át rendőrtisztként nyomozói munkát folytattam.

Azonban már a főiskolai tanulmányaim alatt is foglalkoztatott a lélektan, ezért alig egy évvel azután, hogy elkezdtem dolgozni, ismét tanulni kezdtem. Gyakorlatilag innentől nem is hagytam abba.

A Szegedi Tudományegyetemen okleveles pszichológus diplomát szereztem kognitív neuropszichológia szakirányon (2011), majd a Budapesti Műszaki Egyetemen munka- és szervezetpszichológus oklevelet kaptam (2013), pár évvel később pedig az ELTE-n szexuálpszichológiai szakpszichológus végzettséget szereztem (2017).

Pszichológiai tudásom nőtt, de alkalmazni csak korlátozottan volt lehetőségem és kapacitásom. 2018-ban kihallgatástechnikai tréningeket kezdtem tartani belügyi szervek tagjainak, illetve pszichológus kolléganőmmel megalkottunk egy várandósság körüli tabukra épülő előadásanyagot. Így érkeztem el 2020 februárjához, ekkor vágtam bele az önálló pszichológusi tevékenységbe.

 

Szemléletem

Alapvetően pszichológusnak tartom magam – minden szakirányú végzettségtől függetlenül. A probléma jellegétől függetlenül szeretem rendszerszemléletben vizsgálni a dolgokat: vajon az az elakadás, fejlődési igény, ami miatt felkeresnek engem, milyen családi-társadalmi-biológiai-lélektani-kulturális alapokból táplálkozik?

Izgalmas követni, ahogy a közös munkánk során a kliensek felfedezik magukban a változáshoz szükséges erőt, megtapasztalják az önismeret hatásosságát, motiváltak lesznek, hogy másokhoz való kapcsolódásukon is módosítsanak.

Fontosnak tartom, hogy klienseim a konzultációk során szégyenkezés és tabuk nélkül tudjanak velem beszélgetni.

Katalinról mondták

Szívesen segítünk!

Írja meg, hogy miben tudunk segíteni, mikor érne rá, melyik szakemberünkhoz fordulna szívesen, illetve hogy személyes, vagy online konzultációra lenne-e szüksége. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei valamelyikén.