Kit válasszak?

 

Pszichológus, mentálhigiénés szakember vagy coach?

Álljon itt egy nagyon-nagyon rövid, sematikusan és a teljesség igénye nélkül megfogalmazott iránymutatás, hogy mi is a különbség kollégáink végzettsége, kompetenciája és szemlélete között?

  • A pszichológus a kliens problémáit a múlt felől közelíti meg, hogy kiderüljön, mi is az alapja a jelenben tapasztaltaknak. Ezért fő kérdése a ,,miért akarod megoldani”?
  • A mentálhigiénés szakember elsődleges célja a lelki egészség megőrzése, fejlesztése. A lélektani értelemben vett egészség felől közelíti meg a hozzá fordulók problémáit.
  • A coach egy profi beszélgetőpartner, aki felvetéseiben is a jelenre és a jövőre koncentrál. A beszélgetés kereteit tartva segíti az ügyfelét, hogy minél hatékonyabban eljusson a döntésig.

A kompetenciák különbözősége ellenére közös vonás valamennyi szakemberünk hivatásában, hogy támogatásukkal a hozzájuk fordulók képesek lesznek a problémát kényszerhelyzet helyett valódi döntésnek érezni, és kiegyensúlyozottabban működtetni az életüket. Egy ingyenes orientációs beszélgetés keretében az Ön által választott kollégánk biztonságosan meg tudja állapítani, hogy szakértelme megfelel-e az Önt foglalkoztató kérdésnek és ha indokolt, másik szakemberhez irányítja.