Barna Boglárka, szexuálpszichológus

Barna Boglárka

  • Munkapszichológus
  • Szexuálpszichológus


Konzultáció személyesen vagy online

Már gyerekkorom óta érdekelt, hogyan hatnak ránk életünk mély érzelmeket mozgató eseményei.

Hogyan adjuk át, amit érzünk? Honnan tudjuk, mikor érkezik el a megfelelő idő? Hogyan küzdünk meg nehéz helyzetekkel? Mit adunk tovább gyermekeinknek?

A pszichológiával is így találkoztam először. Jóval a pályaválasztás előtt, a könyvespolcok előtt kerestem választ a fenti kérdésekre. Elkezdtem figyelni az embereket és mindig szívesen olvastam azokról az esetekről, amiket magam körül is tapasztaltam.

Mire a pályaválasztáshoz érkeztem, tudtam: sehol máshol nem élhetem át azt az örömöt, amit a bizalom, a feltétel nélküli elfogadás és a közös felfedezések adnak.

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen kezdtem, majd okleveles pszichológus végzettséget a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szereztem munka- és szervezetpszichológia szakirányon. Szexuálpszichológiai szakpszichológus végzettséget az ELTE-n szereztem. Emellett családterápiás szemléletű önismereti munkában vettem részt, a Magyar Családterápiás Egyesület égisze alatt.

Hiszem, hogy a változáshoz bátorság és kitartás kell. Célom, hogy segítsek megtalálni és elhinni mindazoknak, akik megtorpannak: ez mindannyiunkban megvan. Emellett vallom: minden, amit önmagunk megismerése érdekében teszünk segít megérteni elakadásainkat és magában hordozza a változás erejét. Szükség esetén pedig határt állít öröklött viselkedésmintáink tudattalan áthagyományozása előtt.

Szexuálpszichológusként fontosnak tartom, hogy tabuk nélkül beszéljünk azokról a kérdésekről, amik a szexualitás örömteli megélését gátolhatják. Szívesen dolgozom együtt olyan emberekkel, akiknek nehézséget okoz kifejezni vágyaikat, akik szeretnék újra megélni a szenvedélyt kapcsolataikban vagy szeretnék megérteni elakadásuk okát.

Munkám során igyekszem ötvözni a családterápiás szemlélet keretrendszerét és önismereti szempontjait a szexuálpszichológusi képzésben elsajátítottakkal. Elengedhetetlennek tartom egy probléma holisztikus vizsgálatát és törekszem arra, hogy klienseim felfedezzék és megéljék a bennük lakozó potenciált.

 

Szemléletem

Hiszek abban, hogy a felmerülő elakadások komplex szemléletet és módszertant igényelnek. Bár sokszor egy tünet válik markánssá, a mögöttes okok feltárása és megértése vezet a hosszú távú, tartós javuláshoz. Munkám során törekszem arra, hogy eszköztárammal támogassam klienseimet ezeknek a mintázatoknak a felismerésében.

Boglárkáról mondták

Szívesen segítünk!

Írja meg, hogy miben tudunk segíteni, mikor érne rá, melyik szakemberünkhoz fordulna szívesen, illetve hogy személyes, vagy online konzultációra lenne-e szüksége. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei valamelyikén.