Főglein Karola, pszichológus, szexuálpszichológus

Főglein Karola

  • Okleveles pszichológus
  • Szexuálpszichológus
  • Fókusztréner


Konzultáció személyesen vagy online

Az emberi viselkedés, lélektan már általános iskola felső tagozatában érdekelni kezdett; szerettem figyelni, meghallgatni a társaimat, akik sokszor tőlem kértek segítséget lelki problémáikkal kapcsolatban, valamint én voltam a titokgazda is.

Egyetemi tanulmányaimat az ELTE-n végeztem, előbb klinikai- és egészségpszichológia szakirányon lettem pszichológus (2012), majd elvégeztem a szexuálpszichológia szakképzést (2017).

Sokféle helyzettel, emberrel találkoztam már, dolgoztam pszichológusként gyermekjóléti szolgálatnál, valamint másfél évig vittem másodmagammal a Transvanilla Transznemű Egyesület önsegítő csoportját. Szívügyemnek tekintem az LMBTQ+ kérdéskört, az érintettek (és környezetük) affirmatív támogatását. 

Amióta szülő vagyok, ugyanilyen fontossá vált számomra a szexuális nevelés.

Munkám során úgy láttam, sokaknak nehezére esik megtalálni a kapcsolatot a testérzeteikkel, érzelmeikkel, szükségleteikkel. A fókuszolás módszer éppen ebben segít. 2023-ban szereztem meg a fókusztréner képesítést a Magyar Szomato-pszichoterápiás Intézet szervezésében.

 

Szemléletem

A munkámban fontosnak tartom az elfogadó attitűdöt, a partneri viszonyt, az őszinteséget és a hitelességet. Vallom, hogy mindig- a rendelőben, és kint az életben is- van választási lehetőségünk, és nagyon sokat tanulhatunk egymástól.

Szemléletem holisztikus, az emberre mindig testi-lelki egységben, és a környezetével együtt igyekszem tekinteni. Saját életemet is végigkíséri az egyensúlyra törekvés – fél életemben rendszeresen mozogtam (tánc, harcművészet, túrázás, jóga), zenéltem és meditáltam.

Szeretem a munkámban, hogy új nézőpontokat tudok mutatni a hozzám fordulóknak, melyek segítségével kidolgozhatják a saját jól működő megoldásaikat az előttük álló kihívásokra.


Mottóm C.G. Jungtól származik: „Célom, hogy a páciensemet olyan lelkiállapotba hozzam, amelyben elkezd kísérletezni a saját természetével – a folyékonyság, változás, és növekedés állapotába, ahol semmi sem örökre kötött és reménytelenül kővé dermedt.” (C.G. Jung, 1929.)

Karoláról mondták

Szívesen segítünk!

Írja meg, hogy miben tudunk segíteni, mikor érne rá, melyik szakemberünkhoz fordulna szívesen, illetve hogy személyes, vagy online konzultációra lenne-e szüksége. Ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségei valamelyikén.